Fejléc kép
a sötét színház
Az oldal akadálymentesített

Keresés

Keresés

Menü

Szereplők meghallgatása 2021-ben

2021. július 25-én vasárnap 14 órától személyes meghallgatást tart a Vakrepülés Színtársulat a Kultúrtanya közösségi térben (1134. Budapest, Csángó utca 9.a.).

A színtársulatnál több jelentkező volt, akik szeretnének részt venni a szervezet munkájában. Így döntött a csapat arról, hogy egy csoportos meghallgatást tart július végén. Természetesen aki eddig nem jelentkezett eddig, az még megteheti és személyesen ellátogathat a meghallgatásra!

 

A látássérültekből álló színtársulat a következő feladatkörökre várja önkéntesek jelentkezését:
– A társulat színész adatbázisának felfrissítésére, szereplők pótlására keres önkéntes színjátszókat bármely korosztályból. A szereplő válogatás feltétele egy maximum 3 perces verses, prózás produkció (ének tudás előnyt jelent, de nem feltétel). Kérjük a szöveget előre megtanulni!

 

A színészeknél fontos a tiszta és  érthető beszéd, a jó alkalmazkodókészség, a térben való tájékozódás, hiszen külső helyszíneken kb. másfél óra áll a színészek rendelkezésére a helyszín memorizálására.

 

– A Vakrepülés Várja a technikusi feladatkörökre való jelentkezéseket is, a darabok, énekes bulik hangosítására, a darabokhoz szükséges effektek, zenei betétek kezelésére. Szükséges ismeret: cd-játszó, analóg keverőpult, mikrofonok kezelése.

 

– Asszisztensi feladatok ellátására is keres a társulat önkénteseket: közönségszervezés, egyéb számítógépes háttérmunkálatok ellátása, vagy a darabok előkészületeinek segítése.

 

 

Jelentkezéseket a vakrep@vakrep.hu E-mail címen, vagy a +36-20-996-8466 telefonszámon várja a szervezet Máj Kriszta művészeti vezetőnél 2021. július 24-edikéig.

 

A Vakrepülés Színtársulat 1998-ban alakult látássérült fiatalok közreműködésével. Közel három éves előkészület után hazánkban – egyedülálló módon – először sikerült létrehozni egy a sötétben zajló interaktív előadást, mely a közönség bevonásával játszódik. A teljes sötétségben a látáson kívül a többi érzékszervet maximálisan kihasználják az előadások: hallás, szaglás, tapintás, ízlelés. Bővebb információ a Vakrepülés Színtársulat oldalán olvashatók.